Presenečenje.... Intervju z zelo dobro znano slovensko skupino Poskočni muzikanti!

          Kot sem Vam že v četrtek prejšnji teden obljubila, Vam danes v sredo prinašam na moj blog nekaj, kar še ni bilo nikoli na njem. Intervju s slovensko glasbeno skupino Poskočni muzikanti. Ja, prav ste prebrali ~ ta objava bo vsebovala intervju z slovensko glasbeno skupino Poskočni muzikanti. Intervju sem opravila preko elektronske pošte. Preden začnem z intervjujem, naj se Vam zahvalim, da me spremljate, podpirate in poveste svoje mnenje. Predvsem pa hvala tudi Dejanu Kranjcu,  Jožetu Kotniku, Lovru Sadeku, Martinu Juhartu in Nejcu Tratnjeku ~ to so člani Poskočnih muzikantov, da so sodelovali pri intervjuju. Upam, da se kdaj srečamo, ker tudi jaz v prostem času rada pojem, haha :-)

          Pa začnimo. :-)

     1. Kot že marsikdo, ki vas posluša ve, da Vaše pesmi prihajajo iz srca. Kdo Vas je pravzaprav navdušil za glasbo?
Navdušenje za glasbo zagotovo prihaja iz našega otroštva. Pred dobrimi dvajsetimi leti, ko smo POSKOČNI bili še malčki, ni bilo toliko dostopne elektronike, kot je danes. Imeli pa smo že svoje prve instrumente. Zato smo hvaležni našim staršem, ki so nam pokazali to glasbeno pot. 

     2. Ali Vam je všeč, da vsak dan veliko več ljudi pozna Vašo glasbo? Kako se Vam zdi, če kdaj na spletu opazite kakšen "cover" Vaših pesmi?
To nam daje največji navdih za delo. Da ljudje pojejo naše pesmi na nastopih, mislim, da ne samo nam, to največ pomeni vsakemu glasbeniku. Če pa na spletu opazimo kakšno priredbo naše pesmi, pa smo prav tako počaščeni in veseli, da ljudje tudi z svojimi čustvi interpretirajo našo glasbo. 

     3. Kako vedno večja prepoznavnost vpliva na Vaše osebno življenje?

Moje mnenje je, da je naša država tako majhna, da tako ali tako vsak pozna vsakega. POSKOČNI s tem večjih težav nimamo. Z največjim veseljem pa tudi v prostem času, v trgovini, v restavraciji naredimo kakšno fotografijo z našimi oboževalci in podpišemo kakšno kartico. 

     4. Imate dekleta? Kako sprejmejo, da Vas obkroža zelo veliko oboževalk?
To je del profesionalnosti v našem poklicu. 

     5. Ali ste kdaj razmišljali, kaj bi počeli v življenju, če Vaša glasbena pot ne bi uspela?
Nikoli ne veš kam te lahko odnese pot. Vsak izmed POSKOČNIH pa se v prostem času ukvarja tudi s kakšno stvarjo, ki ni ravno povezana z odrom. Učenje glasbe, delo na radiju, televiziji, fakulteta... potujemo po ogromno različnih poteh.

     6. Kaj mislite - kdo je Vaš najstrožji kritik na glasbenem področju?
Mislim, da kar sami. Ker smo visoko glasbeno izobraženi dobro vemo kaj smo naredili "narobe". 

     7. Ali radi potujete? Katera je Vaša najljubša lokacija?

POSKOČNI vsako leto obiščemo kakšno državo in v njen opravimo nastop. Tako smo že gostovali v Španiji, Rusiji, Italiji, Nemčiji, letos pa nas še čaka turneja po Avstraliji. Mislim, da nam je bilo najbolj všeč v Španiji. 

     8. Če bi imeli možnost, katero stvar v Vašem življenju bi spremenili in zakaj?
Nikoli se ne oziramo nazaj. Vsak kdaj naredi kakšno napako, ampak življenje gre naprej. Strmimo k prihodnosti in ne nazaj v preteklost. 

     9. Kdo je Vaš največji idol ali po kom se zgledujete, da nadaljujete svojo glasbeno kariero, ki je vsak dan vedno bolj uspešna?
V glasbi je ogromno fantastičnih glasbenikov. Od vsakega poskušaš izvleči kakšno dobro stvar, če pa ti kaj ni všeč se s tem ne obremenjuješ. 

     10. Ali vas Vaši starši podpirajo, da ste se odločili za glasbenike in Vaša glasbena kariera postaja vedno bolj uspešnejša?
Definitivno prva in največja zahvala gre našim staršem. Brez njih nebi bili takšni ljudje in glasbeniki kot smo. 

     11. Koliko ste bili stari, ko ste se prvič srečali z glasbo?
Mislim, da okrog 7 let. Vsaka pot, navsezadnje tudi v športu se začne zelo zgodaj in je veliko odrekanja. 

     12. Katera je Vaša najljubša glasba ali katerega izvajalca najraje poslušate?
Čisto odvisno od razpoloženja. V zadnjem času precej poslušamo rock glasbo, ampak mislim da je generalno gledano najljubši izvajalec POSKOČNEŽEV Michael Bubble.

     13. Ali so Vam starši kdaj prepevali, ko ste bili mlajši? Če so, se spominjate kakšne pesmi?
Ker vsi POSKOČNI prihajamo iz glasbenih družin se je v naši mladosti ogromno prepevalo in igralo. Od tukaj tudi takšna ljubezen do glasbe. 

     14. Kaj zelo radi počnete poleg glasbe?
Skrbimo za dobro kondicijo. Tek, nogomet, fitnes, vse to nam predstavlja način našega življenja, da lažje preživimo neprespane noči. 

     15. Kaj je Vaš največji strah?
Največji strah je zagotovo kakšna bolezen, ki bi nas oddaljila od glasbe. 

     16. Se Vam je kdaj zgodilo kaj norega z Vašimi oboževalci, ko ste imeli koncert ali nastop?
Vedno je noro dobro ko je tista prava energija na odru in med publiko. Zaradi takšnih trenutkov se dela, se gara in vadi na tisoče ur. 

     17. Ali ste kdaj organizirali kakšen dogodek za dobrodelni namen?
POSKOČNI smo bili že nekajkrat soorganizatorji različnih dobrodelnih prireditev. To bomo delali tudi v prihodnosti, med drugim je v planu krvodajalska akcija. 

     18. Vem, da ste že sodelovali z veliko slovenskimi izvajalci. Na katero sodelovanje ste najbolj ponosni?
Vsako sodelovanje je posebno, ampak mislim, da nam je največ energije in dobrih misli dal naš dober prijatelj Jan Plestenjak. Prav tako Zdenko Cotič Coto in Modrijani. To so veliki ljudje, ki si zaslužijo globok poklon. Zelo jih cenimo. 

     19.Od kod prihaja navdih za Vaše nove pesmi?
To je stvar trenutka. Največji navdih pa je zagotovo ljubezen in narava. 

     20. Kdo izmed Vas najraje zamuja na vaje, kdo je največji sladkosned in kdo največji zaspanec?
Največkrat zamuja naš Joži, največjih sladkosned je naš Martin, največji zaspanec pa Nejc. 

     21. Če bi se lahko en dan spremenili v kakšnega super junaka, kateri super junak bi bili?
Mislim, da kar Superman. Najboljši junak vseh časov. :)

          S tem vprašanjem se je končal naš intervju. Če ste prebrali to objavo do konca, se Vam iskreno zahvaljujem. Rada bi se še enkrat zahvalila vsem, ki me berete, ki ste pripomogli, da se je ta intervju sploh izvedel, da me podpirate in me spodbujate, da nadaljujem s pisanjem. Ne morete si misliti, kako sem vesela, ko na blogu ali pa na strani, kjer objavim povezavo, vidim kakšen lep komentar ali pa kakšno misel, ki mi jo napišete. Hvala Vam iz vsega srca. :-)

          Želim Vam čudovit dan in Vas lepo pozdravljam.
          Vaša ustvarjalka bloga Misli iz dnevne sobe, Tamara Belec :-)

  


  

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje