Leto 2018 se nevzdržno poslavlja.... Prihaja leto 2019

          Pozdravljeni! Samo nekaj ur še nas loči do leta 2019. Moram reči, da je bilo čudovito leto polno novih spoznanj, dogodivščin.

          Ker se konec leta 2018 bliskovito hitro približuje, se ljudje vse bolj začenjamo spominjati lepih spominov in trenutkov, ki smo jih doživeli v tem letu. Ker imamo vsi vsaj enkrat v letu trenutke, ko mislimo, da ne zmoremo več in bi radi obupali, se moramo kdaj tudi ustaviti in ceniti lepe ter tudi tako imenovane temne trenutke, ki smo jih doživeli v letu, ki se poslavlja. Iz teh trenutkov se lahko vendarle tudi marsikaj naučimo.

          Moram reči, da v letu 2018 nisem imela veliko temnih trenutkov, ampak v večini lepe, ki so mi ustvarili zelo lepe spomine, ki jih bom hranila vse svoje življenje. Spoznala sem pa tudi zelo veliko novih ljudi, ki so mi pokazali, da lahko na življenje gledamo kako drugače. Za vse tiste, ki pa so že v mojem življenju pa sem hvaležna zato, ker so naredili to leto magično.

         Ko se ozrem nazaj, se spomnim za vsak mesec nekaj lepega, kar se mi je zgodilo, zato naj Vam na hitro predstavim lepe trenutke, ki so ustvarili še lepše spomine v tem kratkem seznamu. Pa začnimo!




LEPI TRENUTKI V LETU 2018

  • Mesec januar - v tem mesecu se vsi počutimo, da je to priložnost, da se podamo novim zmagam in izzivom naproti, saj se s tem mesecem odpirajo vrata za nov začetek. Če se spomnim, kaj se je meni zgodilo lepega v tem mesecu je to, da sem ustvarila nov začetek v svojem življenju in se postrigla. Za dva meseca sem odšla na praktično usposabljanje z delom v podjetje Tenzor, kjer sem se naučila veliko novega.

Vir slike: osebni arhiv


Prej sem kar nekaj časa imela zelo dolge lase, ampak sem se z januarjem 2018 odločila, da je čas za spremembo.




  • Mesec februar - ta mesec si bom najbolje zapomnila po dogodivščinah, ki sem jih doživela. Z mojo babico in stricem sem odšla v kino, kjer smo si ogledali francosko komedijo Jaz sem ti (L'un dans l'autre). Skupaj smo preživeli čudovit dan.



  • Mesec marec - 8. marca sem se vrnila s praktičnega usposabljanja z delom. Ker je moj razred imel dva meseca prakse, se je kar hitro po tem, ko smo prišli začelo ocenjevanje. Ta mesec je bil kar naporen.

  • Mesec april - prišle so zaslužene počitnice in za en teden sem se lahko sprostila. Ta mesec si bom najbolj zapomnila po skupnih trenutkih z mojimi prijatelji ter prijateljicami, družino in drugimi ljudmi, ki so mi blizu in me imajo radi.

  • Mesec maj - s šolo smo imeli srečanje treh zavodov: Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana, vzgojno - izobraževalni zavod Višnja Gora in CIRIUS Kamnik. Nekaj izbranih dijakov in dijakinj naše šole se je 17. 5. 2018 odpravilo v Višnjo Goro. Imeli smo pohod po Jurčičevi poti, kviz iz odlomka Jurčičevega dela Deseti brat, tekmovanje v poznavanju rož in karaoke. Ta mesec si bom najbolj zapomnila po tem, da sem spoznala zelo veliko novih prijateljev in prijateljic, s katerimi sem še zdaj v stiku. v tem mesecu sem se tudi s plesno skupino CIRIUS Kamnik 22. 5. 2018 udeležila 17. festivala enakih možnosti (Festival jednakih mogučnosti) v Zagrebu. 

    Vir slike: Facebook profil Arne Florjanc
  • Mesec junij - šolsko leto se je počasi zaključevalo, zato smo bili ta mesec vsi pod pritiskom. Tako učitelji oz. profesorji kot dijaki oz. učenci. Ko so končno prišle težko pričakovane poletne počitnice, se je nekaj dijakov in dijakinj od 23. 6. do 29. 6. odpravilo na počitnikovanje v Pineto. Med temi dijaki sem bila tudi jaz. Spoznala sem zelo veliko novih prijateljev, se nakopala v morju in si ustvarila veliko spominov. Ta mesec je bil eden boljših mesecev v letu 2018.

Vir slike: osebni arhiv


  • Mesec julij - Ta mesec si bom najbolj zapomnila po tem, da sem en teden preživela pri cimri Nataliji Belec v Prekmurju, ker sem bila povabljena na praznovanje njenega rojstnega dneva. Spoznala sem njene sorodnike in prijatelje. Predvsem pa je pomembno, da smo se vsi skupaj neizmerno zabavali. 

Vir slike: osebni arhiv

  • Mesec avgust - počasi se je približeval začetek novega šolskega leta, zato sem si najbolj zapomnila ta mesec po pripravah za novo šolsko leto, enotedenskem počitnikovanju na Debelem Rtiču s super spremljevalkami Zalo Kores in Tjašo Banovič. Tjašo sem klicala bodoča zdravnica, ker se šola za zdravnico, Zalo pa Zalika. Ta teden je bil čudovit in njegove spomine bom nosila za vedno s sabo.

  • Mesec september - začelo se je novo šolsko leto, zato sem bila spet osredotočena na šolo in si zadela nove cilje, ki bi jih rada dosegla v tem šolskem letu. Najbolj si bom zapomnila objavo, ki sem jo napisala na začetku septembra, v kateri sem vsem šolarjem zaželela uspešno šolsko leto in vse trenutke, ki sem jih preživela s svojimi prijatelji. 

  • Mesec oktober - v naši učni skupini se je zgodila sprememba saj smo zvedeli, da je naša vzgojiteljica Maruša Meglič (4. maja 2019 bo postala Maruša Jug Meglič), dala odpoved, ker se je morala s bodočim možem preseliti v Novo Gorico in ni mogla več hoditi v službo v CIRIUS Kamnik. Zato si bom ta mesec najbolj zapomnila po tem, da smo dobili v našo učno skupino novo vzgojiteljico Emo Marie Hudelja, ki je tudi super.

  • Mesec november -  to je bil mesec praznovanj, saj sem dopolnila 18 let. Prav tako pa sem bila še bolj osredotočena na šolsko delo, saj so mi odobrili prošnjo, da lahko grem delat dva letnika hkrati. 
Vir slike: osebni arhiv

  • Mesec december - mesec velikega blišča, obdarovanj in skpnega druženja. Najbolj si ga bom zapomnila po skupnih trenutkih z družino, prijatelji in znanci. In po iskrenih nasmeških.


Tako. To je moje leto 2018. Moram reči, da je bilo čudovito. Ne vem, kaj me čaka v novem letu ampak želim si le, da bi bila zdrava in da bi mi uspelo uresničiti vse cilje, ki mi jih ni uspelo uresničiti v letu 2018.

Želim Vam leto polno sreče, osebnega zadovoljstva, uspehov, notranjega miru, miru na splošno ter ljubezni. Želim Vam tudi veliko lepih trenutkov, ki bodo ustvarili še lepše spomine. Vse dobro. In hvala, ker me berete. :-)

Ustvarjalka tega bloga Misli iz dnevne sobe, 
Tamara Belec







Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje