Sean Stephenson - govorec, ki me je spravil v jok

          Pozdravljeni! Ker sem oseba, ki rada iz vsega potegne le najboljše, sem že kar nekaj dni preživela ob poslušanju motivacijskih govorov. Poslušala sem jih dvajset (saj so bili kratki), a noben govor se me ni dotaknil tako, kot se me je pa dotaknil govor, ki sem ga poslušala nazadnje. Naslov je bil: "Never believe a prediction that doesn't empower you", kar v prevodu pomeni Nikoli ne verjemi napovedi, ki ti ne daje moči.

          Vem, če preberete naslov motivacijskega govora si mislite, da to ne bo dober govor. Tudi jaz sem bila taka. A ko ta govor začneš poslušati, spoznaš človeka, ki je avtor tega govora. To je Sean Stephenson. Govorec, ki me je spravil v jok.

Kdo sploh je Sean Stephenson?

Sean Clinch Stephenson je ameriški terapevt, avtor samopomoči in motivacijski govornik. Rodil se je 5. maja 1979 z boleznijo imenovano ostegoneza imperfecta ali drugače poimenovana bolezen krhkih kosti, kar pomeni, da ima zelo krhke kosti in mora zato uporabljati invalidski voziček. Visok je 91 centimetrov, a kljub svoji majhni velikosti dokazuje, da je v življenju vse mogoče, če se le potrudiš.

  Zakaj me je pa sploh ta govorec spravil v jok?

Rodil se je z boleznijo, s katero bo živel vso življenje, a še to ne pomeni, da bo pustil, da se smili sam sebi ali drugim. Njegovim staršem so ob njegovem rojstvu zdravniki napovedali, da ne bo preživel niti dva dneva. A zdravniki so se pošteno zmotili in dokazal jim je drugače. Kmalu bo star 39 let, je poročen in s svojim govorom spreminja življenja mnogih ljudi po vsem svetu. 

Ta govorec me je spravil v jok zato, ker je v svojem motivacijskem govoru, ki sem ga poslušala rekel, da tudi če živi z boleznijo, ne bo živel kot človek s posebnimi potrebami, ki se smili sam sebi, ampak bo živel tako, kot da sploh nima posebnih potreb. 

Ker pa mogoče že zdaj veste, (ker sem že velikokrat omenila) sem čustvena oseba in se me je ta govor zelo dotaknil.

Vir slike: https://www.americansnippets.com/wp-content/uploads/2018/03/sean-stephenson-3-foot-giant.png


Ta govor me je spodbudil, da se ne smem več obremenjevati s tem, kaj mislijo drugi ljudje. No - to mi vedno bolj uspeva, ko odraščam in sem vedno večja. V govoru pravi, da njegovo življenje nikoli ni bilo lahko, da ima tudi včasih trenutke, ko ne verjame vase. Ampak ga ne obsojam - po mojem mnenju smo vsi ljudje včasih takšni.

Njegovi starši so mu še takrat, ko je bil še majhen otrok in je odraščal velikokrat govorili, da se mora osredotočiti na stvari, ki jih lahko naredi in ne na stvari, ki jih ne more narediti. Na to se morem tudi jaz osredotočiti. V življenju ne smem nikoli obupati, ne glede na to, kako težko je.

Motivacijski govor, ki sem ga poslušala: https://www.americansnippets.com/getting-off-your-but-with-dr-sean-stephenson/

Govor je  v angleščini.

Želim Vam lep dan še naprej.

Tamara Belec 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje