Sledi svojim sanjam in življenje bo lepše!

          Pozdravljeni! Kot sem že omenila v prejšnji objavi, ki sem jo napisala, je zame to šolsko leto bilo zelo posebno, saj sem pospešeno opravljala dva letnika skupaj z mojim sošolcem Markom. Čez vso šolsko leto sva sodelovala in se trudila, da se najine želje uresničijo, čeprav priznam, da je bilo na trenutke zelo težko.

          Tako sem danes še kot zadnjo stvar imela zaključni izpit z zaključnim izdelkom in zagovor, kateri mi je uspešno uspel. To lahko vzamete kot samohvala, vseeno mi je. A priznam, da še v življenju nisem bila bolj ponosna nase, kot zdaj, ko mi je uspelo nekaj, za kar sem se zelo trudila in upala, da mi bo uspelo. Moram priznati, da je v tem šolskem letu bilo zelo veliko odrekanj in veliko sprememb, stresa ter neprespanih noči a moram reči, da je na koncu bilo vredno.

Kaj sem se v tem šolskem letu naučila?

  • Znam se bolj postaviti sama zase, saj sem veliko več spraševala, če se mi je pri učni snovi kaj zalomilo in nisem znala naprej.
  • Ne zmenim se več tako za malce slabše ocene, saj vem, da jih bom popravila. Da, res je - tudi jaz sem imela kdaj v tem šolskem letu v redovalnici kakšen "hakelj" ali pa dvojko. Pa tudi kakšna trojka se je znašla vmes. :-) Niso bile same štirice ali pa petice, kot so nekateri mislili.
  • Ne oziram se več na mnenja ljudi okoli sebe in le naprej sledim svojim sanjam.
  • Bolj sem osredotočena na svojo prihodnost in malce manj na zabave, saj se zavedam, da bo moje srednješolsko izobraževanje kmalu končano in, da se bo počasi začelo pravo življenje.
  • Naučila sem se uskladiti svoj spanec z svojimi obveznostmi, saj sem spoznala, da je včasih boljše iti prej spat, da sem naslednji dan spočita in pripravljena na nove izzive.
  • Ne obupam več tako zlahka in se zavedam, da mi je šolanje privilegij, saj na svetu obstaja veliko mladih ljudi, ki se želijo izšolati, a se žal zaradi ne vem kakšnih življenjskih razmer ne morejo.
  • Še bolj sem utrdila svoje delovne navade, saj sem na trenutke imela zelo veliko obveznosti, ki sem jih morala opraviti do določenega roka.
  • Na svoja pleča -  če se seveda lahko tako izrazim - sem sprejela veliko več odgovornosti, ki so me naredile močnejšo in mi tudi dale nove pomembne življenjske izkušnje.
  • Začela sem se bolj slovnično izražati in govoriti svoje mnenje, saj je velikokrat prišlo do momentov, ko sem morala ustvariti kakšno prireditev ali pa se udeležiti kakšnega tekmovanja. Letos sem se celo ob svojem polnem urniku udeležila kar dveh tekmovanj iz zgodovine - šolskega in državnega.
  • Naučila sem se bolj sprejemati poraze in življenjske padce, saj sem velikokrat mislila, da sem se dovolj naučila za solidno oceno, a to vedno ni bil primer.
  • Najpomembnejša lekcija, ki pa sem se jo naučila v tem šolskem letu pa je, da šolske ocene ne definirajo človeka. s tem mislim, da ga ne definirajo na način, kako se znajde v kočljivih momentih v šoli ali če zna razmišljati izven svojih okvirjev.


Prevod zgornje slike: "Nikoli ne obupaj nad nečem, kar si res želiš narediti. Oseba z velikimi sanjami je močnejša od tistega, s samimi dejstvi."

S tem citatom gospoda H. Jacksona Browna Jr (mlajšega) se zelo strinjam, saj kar malce opiše to moje celotno šolsko leto.

Zato: Sledi svojim sanjam in življenje bo lepše, saj nikoli ne veš, kakšne izkušnje ti lahko ponudi življenje, če enkrat enostavno samo rečeš sam sebi: "Poskusil bom in s tem ne morem nič izgubiti."

Imejte lep večer še naprej!


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje