Bryan Adams - moj najljubši pevec

          Pozdravljeni! Danes se javljam s prav posebno objavo, saj na današnji dan moj najljubši pevec Bryan Adams praznuje svoj šestdeseti rojstni dan. Naj Vam ga malce predstavim.

          Bryan Adams se je rodil 5. novembra, leta 1959 v mestecu Kingston, Ontario v Kanadi. Že kot majhna punčka sem poslušala njegove pesmi, ker me je zanje navdušil moj daljni sorodnik, ki se je že davno nazaj preselil v Kanado. To pomeni, da tega glasbenika zagotovo poslušam že najmanj deset let. Ker sem oseba, ki na trenutke izgleda kot umirjena punca, vas najverjetneje preseneča dejstvo, da v prostem času poslušam glasbo, ki ima žanr rocka, a ne morem pomagati. Kdaj pa kdaj se moram tudi jaz znoreti in prepustiti kakšni "divji" glasbi.

          Njegovo celo ime je Bryan Guy Adams in prevzelo me je dejstvo, da človek poje o čustvih, ki jih lahko občuti vsak, ne glede na svoja leta, od kod prihaja ali kakšen jezik govori. Imam kar nekaj njegovih pesmi, ki jih venomer predvajam, zraven njih pojem in se tudi malce razmigam. Torej zaplešem. Nekatere njegove pesmi sem celo tolikokrat predvajala, da moji cimri Nataliji že gredo malce na živce. Pa nič zato. Zato sva pa takšni cimri kot sva, a ne?

Vir slike: udiscovermusic.com


          Zdaj pa majhen seznamček mojih treh najljubših pesmi Bryana Adamsa. Besedo seznamček sem pa uporabila zato, da bi zvenela bolj resno, haha :-)

Tri moje najljubše pesmi Bryana Adamsa:

  1. (Everything I do) I do it for you - To pesem lahko uvrstim na najvišjo mesto svojih najljubših pesmi tega izvajalca, saj se me je že dotaknila, ko sem jo prvič slišala. Najprej sem mislila, da poje o svoji ljubezni in o tem, kako bi jo rad osrečil s tem, da bo naredil vse,kar ga bo prosila, a kmalu zatem sem spoznala, da pesem nosi še večji pomen, kot sem mislila. Bryan v njej poje o svojemu sinu, ki mu je umrl nekaj let pred nastankom te pesmi. Predvajana je bila tudi v filmu Robin Hood: Prince of Thieves.

  1.  Heaven - Ker sem mlada ženska, ki je včasih lahko zelo čustvena, se pesem Heaven nahaja na drugem mestu mojih najljubših pesmi tega izvajalca. Govori o njegovi nekdanji partnerki, ki si jo tako zelo želi pridobiti nazaj zaradi tega, ker jo še vedno zelo ljubi, pa čeprav je naredil veliko napako. Kar ne morem si predstavljati, kako se je Bryan počutil, ko je pisal to pesem. Pesem se je leta 1983 pojavila v filmu A Night In Heaven, pa čeprav takrat še ni bila izdana na nobenem izmed njegovih albumov. Je zelo čustvena in to mi je tudi všeč.



  1. Please forgive me - Tako kot pesem, ki sem jo naštela zgoraj, je tudi ta pesem zelo čustvena, saj besedilo govori o njegovi nekdanji punci, katero prosi, da mu oprosti, ker je naredil napako, saj je po njegovih besedah bila edina ženska, ki jo je zares ljubil. Čeprav je pesem nastala že leta 2010 in še ni tako stara, se lahko po mojem mnenju z njo poistoveti marsikdo, ki preživlja ljubezenske težave ali pa je bil zaljubljen v človeka, ki mu te ljubezni ni vračal.



          Bryan Adams je skozi leta meni in še mnogim drugim njegovim oboževalcem pričaral nepozabne glasbene užitke, ki jih bodo hranili za vedno v svojih srcih. Čeprav se njegove svetovne turneje v Ljubljani nisem mogla udeležiti, ga bom kljub temu vedno podpirala in poslušala njegove pesmi, ki jih bo še izdal ali pa njegove že "stare" uspešnice.

Vse najboljše, Bryan Adams!

Tamara Belec 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje