Intervju z zaposleno v lokalu Bar 6-ka v Kamniku



          Pozdravljeni! Kako ste? Upam, da v redu. Danes se javljam s posebno objavo, saj sem pripravila intervju z zaposleno v Baru 6ka na lokaciji Perovo 25, v Kamniku.

........................................................................................................................................................


          Pozdravljeni! Če dovolite, bi Vam postavila nekaj vprašanj o  lokalu, kjer se nahajamo, da ga lahko bolje spoznamo. Katero pijačo ali jedačo bi priporočali ljudem, ki ta lokal prvič obiščejo?
Intervjuvanka: Ljudje načeloma pridejo sem na kavico, kokakola je zelo popularna opcija. Med pijačami bi priporočila, glede na to, da je trenutno zimski čas, kakšno vročo čokolado, kakšen čajček, kaj takega. Imamo tudi zelo veliko vrst sveže pripravljenih tort, ki bodo zadostile vsakemu, ki mu manjka kaj sladkega.


Čokoladna torta z borovnicami

          Ker sem oseba, ki je na invalidskem vozičku, me zanima - ali je lokal primeren za invalide?
Intervjuvanka: Umm, ne preveč. Vsaj ne tako zelo, kot si bi želeli. Sicer je dostopen tako, da se lahko pride do njega, recimo stranišča so pa zelo nerodna zadeva. ker je treba po stopnicah navzgor. Problem je, da smo na obvoznici, zato imajo skoraj vsi lokali v bližini stranišča po stopnicah navzgor.


          Koliko letno tradicijo že nosite?
Intervjuvanka: Ta lokal po mojem mnenju že stoji okoli dvajset let, jaz sem pa v njem že zaposlena 15 let, to je od leta 2004.

          Glede na to, da v tem lokalu delate že vrsto let, kako bi ga opisali skozi Vaše oči?
Intervjuvanka: Trenutno je zelo družinski lokal, saj prihaja veliko otrok, veliko družinic. Imamo igralnico, sladoled, tortice. Ta lokal obišče zelo veliko družinic in tudi mladi, ki zvečer pridejo popiti kakšno pivo.



Otroški sladoled

    
Srednji sladoled




          
Ponudba sladolednih tortic



          Kakšno vzdušje vlada v Vašem lokalu?
Intervjuvanka: Ko je polno, vlada sijajno vzdušje, ko pa je prazno, pa ne (smeh). V redu, pozitivno vzdušje.

          Kaj pa Vaši začetki?
Intervjuvanka: Moji začetki so bili kar težki, no, ker ko sem prišla, še nisem znala nič delati in se je bilo treba vse naučiti. Od kuhanja kavic, strežbe, nošnje na pladnjih, take zadeve tako, da je kar težko začeti delati v tako velikem lokalu prvič.

         Ste že zašli v kakršnekoli težave v poslu?
Intervjuvanka: Ja, sem. Se je tudi pripetilo, da nekdo ni plačal in potem sem morala dati svoj denar ali pa je nekdo dal ponarejen denar. Drugače pa nekih incidentov tukaj ni bilo, nič pretepov ali kaj takega. Kar miren lokal je.

          Kakšni so pa cilji za prihodnost? Razmišljate o širitvi?
Intervjuvanka: Mislim, da ne. Ta lokal je čisto dovolj velik, kar se pa ponudbe tiče pa se zna še kaj zgoditi.

          Kaj pa o pokojitvi? Vem, da ste še daleč od nje, ampak kako mislite, boste lahko zapustili posel ali boste težko odšli od njega?
Intervjuvanka: Po mojem, da prav težko ne bom odšla od njega (smeh) ampak odvisno. Ja, tako kot si rekla, me še čaka nekaj časa, tako, da še nisem nekaj razmišljala o upokojitvi, je pa res, da v lokalu kar precej star ne moreš delati. Vedno se išče nov kader tako, da ne vem kako dolgo več ne bom mogla delati v temu lokalu tako, da počasi že razmišljam, da bi šla kaj bolj na svoje ali pa kaj. kakšen samostojen podjetnik ali pa kaj takega.

          Če bi hotela kdaj tukaj organizirati kakšno rojstnodnevno zabavo, ali bi bilo to izvedljivo? Ste jo v preteklosti že kdaj organizirali?
Intervjuvanka: Bi bilo izvedljivo. V preteklosti smo že organizirali kakšno rojstnodnevno zabavo. Včasih smo imeli na vrhu prostore, kjer smo organizirali vse možne zabave, zdaj pa se lahko tudi najame recimo, samo rezerviraš mize. Tam pri igralnici vzameš mize in tako je lahko tam ena mini zabava za rojstni dan. Se pravi rezervacija miz.

........................................................................................................................................................

Kot lahko vidite, je to lokal, ki deluje že vrsto let in se trudi, da v njem vlada prijetno vzdušje. Mislim, da sem spoznala že kar nekaj njegovega kolektiva, ki je mene in mojo cimro Natalijo vedno pozdravil z nasmehom in naju lepo postregel. Lokal se nahaja na primerni lokaciji, zato moram reči, da sem že skoraj redna njegova obiskovalka, ker je okolje sproščeno in primerno za druženje in klepet.

Ker intervjuvnke nisem vprašala, če lahko uporabim njeno ime, sem jo v tem intervjuju naslovila z "intervjuvanka", zato upam, da ne zameri, če slučajno trenutno bere to objavo, rada pa bi se ji zahvalila, da sem lahko z njo opravila intervju.

Želim Vam lep večer!
Tamara Belec



........................................................................................................................................................


P.S. Vse slike, ki  so bile uporabljene v tej objavi so bile posnete s pomočjo mojega telefona in z dovoljenjem zaposlenih v tem lokalu.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje