3 - je razlogi zakaj bi morali uživati v življenju

          Hojla! Danes sem kot skoraj vedno zadnje čase, priznam, sedela na moji postelji v svoji sobi v Poljčanah in razmišljala. Kar veliko razmišljam zadnje čase, ne morem verjeti. No, misel mi je prišla na temo, zakaj bi morali uživati v življenju in tukaj je objava z naslovom "3 - je razlogi zakaj bi morali uživati v življenju"


  1. Življenje je minljivo.

Morate priznati - na tem planetu nihče izmed nas ne bo živel večno. Ne glede na to, če je človek bogat ali reven. Kruta resnica na koncu vendarle je, da je za vse ljudi na koncu enaka zemlja. Zato - objemite svoje bližnje, jih poslušajte, namenite kakšno lepo besedo, kompliment, priznajte komu, da ga imate radi,... Vendarle nihče izmed nas ne ve, kateri je naš zadnji dan. Živeti moramo za vsak dan posebej in ga čimbolj izkoristiti.

  1. V naše življenje določeni ljudje pridejo z razlogom in tudi z razlogom oddidejo iz njega.
Ko smo mladi, si mislimo, da bodo vsi ljudje, ki nas obkrožajo, za vedno v našem življenju, a to seveda ni res. To dejstvo postane še posebej resnično, ko se na primer v srednji šoli zaljubimo in mislimo, da je to resnična ljubezen in da bo to ljubezen, ki bo z nami ostala vso življenje. Saj ne pravim, da ni mogoče, da srednješolska ljubezen ne more biti tako močna, da s tem človekom ne moremo preživeti do konca svojega življenja, saj poznam ljudi, ki se jim je to zgodilo, a žal vedno to ni primer. Verjemite mi, bila sem tukaj, to sem preživela. Pa čeprav sem mlada.

V življenju nas lahko obkrožajo ljudje, ki nam na začetku ne pomenijo nič, vendarle čez čas spoznamo, da temu ni tako. Ljudje nas obkrožajo z razlogom, da nas nekaj naučijo o drugih ljudeh in tudi o nas samih. Zato - pustimo napačnim ljudem, da počasi oddidejo iz našega življenja, pa čeprav je težko in se obkrožimo z ljudmi, ki nas imajo radi in nas cenijo. Tako še bomo lahko bolj uživali v svojem življenju.

  1. Ne bomo večno mladi. Privoščimo si norij življenja, dokler še lahko.
Domnevam, da ste tisti, ki to berete dali skozi že kar dosti življenja in niste več tako mladi. Pa saj ne pravim, da ste stari, da ne bo kdo zameril. Mlad si toliko časa, dokler se ti tako počutiš. No, ker veliko berem, bom zdajle navedla knjigo, katero sem pred kratkim prebrala in mi je dala kar misliti na to temo. Ta knjiga nosi naslov Slika Doriana Graya, pisatelja Oscarja Wilda (saj ne vem, če sem to prav sklanjala, oprostite mi prosim.). Knjiga gre o tem, da spremlja mladega gospodiča po imenu Dorian, ki se nadvse boji, da bo izgubil svojo lepoto, ki jo vsi ljudje okoli njega tako zelo občudujejo, a vendarle ob vsem tem pozabi, da lahko uživa življenje, dokler je še mlad, saj mladost pri nobenem človeku ni večna.

Zato - pojdite iz hiše, privoščite si kakšen nor žur, obkrožite se z ljudmi, ki vam zelo veliko pomenijo in vedite, da ste v resnici toliko časa mladi, dokler se počutite mladi v svojem srcu.



Imejte lep dan.
Tamara Belec


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje