Božič, družina in prijatelji

          Pozdravljeni! Ne morem verjeti, da smo že 25. decembra. Kam je odšel čas? Zdi se, kot da se je leto 2019 komaj začelo, zdaj pa smo že skoraj na koncu desetletja. Danes praznujemo Božič.

           Kot majhni otroci smo na božično jutro čakali in gledali, kaj nam je prinesel Božiček, če smo seveda čez leto bili prini, a sedaj, ko sem starejša, sem ugotovila, da bistvo Božiča ni v tem, kolliko daril je pod smrečico ali kakšno darilo je kdo dobil.

         Prazniki so vendarle čas v letu, ko se malce umirimo. Navsezadnje - priznati morate, da je naš življenski ritem zelo hiter in se vsem ljudem vedno nekam mudi. Prazniki so tudi čas, ko se srečamo z družino, prijatelji in vsemi dragimi ter se družimo ob praznično pogrnjeni mizi z vsemi božičnimi dobrotami, kot so na primer biftek, franoska solata in opečenec z majonezo, poli klobaso, sirom in papriko. Pa seveda sveže pečena domača (ali kupljena - ne obsojam) potica in piškoti, ki se kar topijo v naših ustih.

          Naša družina po svoji vsakoletni tradiciji božično drevesce postavi in okrasi vsako leto na božični večer, 24. decembra, takrat, ko je vsa družina zbrana. Okraševanje drevesca seveda spremlja božična glasba, petje in ples, ki vse člane družine še bolj poveže.

          V ozračju se čuti povezanost, toplina, veselje in sreča. Nič ne preseže topline doma, otroškega veselja in tega, da smo vsi skupaj.  Žal veliko ljudi ne razume pravega pomena praznikov, a to je pravi pomen praznikov. Da nas obkrožajo ljudje, ki jih imamo radi in jih cenimo ter, da se veselimo trenutkov, ki jih imamo s svojimi najdražjimi.

Želim Vam lep preostanek tega prazničnega dneva.
Tamara Belec

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje