Pozdravljeno leto 2020!

          Hojla! Ura je 17.06 in še le nekaj ur nas loči do začetka novega leta. Kar ne morem verjeti. Zdi se, kot da je leto kar švignilo naokoli. Moram priznati, da je to leto vsebovalo tako lepe kot tudi slabe trenutke, a je prineslo tudi veliko novih spoznanj, izkušenj ter lepih spominov, ki mi bodo ostali še dolgo v spominu.

          Čeprav se ne spomnim čisto vseh dogodkov (vsaj mislim), ki so se dogajali v tem koledarskem letu, pa sem prepričana, da bom lahko s pomočjo mojega spomina priklicala vsaj nekaj dogodkov. Pa začnimo.

Kratek opis leta 2019 in vseh dogodkov, ki se jih spominjam:

  1. Mesec JANUAR:
Mesec, ko smo že kar pošteno zakorakali v novo šolsko leto. To šolsko leto sem obiskovala tretji letnik programa računalnikar, a sem se odločila, da bom opravljala pospešeno, zato sem imela karseda veliko dela. Veliko sem se naučila o sebi, o drugih in o tem, kako delujem pod pritiskom, saj sem morala v kratkem času opraviti kar veliko nalog. Res je, da je bila moja prošnja za pospešeno opravljanje dveh letnikov odobrena že meseca oktobra v letu 2018, a tega meseca se je delo za to že kar resno začelo. V tem mesecu, sem se s sošolcem Markom zelo povezala, saj sva morala zelo veliko sodelovati. Zaradi prevelikega stresa pri obeh pa se je včasih vnel tudi kakšen manjši prepir, a sva kar hitro zgladila spor.

  1. Mesec FEBRUAR:
Ta mesec se spominjam, da smo v šoli imeli prireditev ob Prešernovem dnevu in sem si tako zelo želela, da bi predvajali pesem O vrba, ki jo je napisal France Prešeren in je njeno besedilo uglasbil Vlado Kreslin, a je žal niso predvajali. Spominjam se tudi tega, da sem prvič sestavila besedilo za prireditev ob informativnem dnevu skupaj s prijateljem Mihom. Na koncu sva jo še uspešno izpeljala. Ufff, kako dober občutek je bil!

Vir slike: Wikipedija

  1. Mesec MAREC:
Mesec, ko se praznuje Dan žena in materinski dan. To je tudi mesec, ki je pripomogel, da sem se prvič v preteklem šolskem letu zjokala od sreče, saj sem dobila zelo lepo presenečenje od svojega dobrega prijatelja. Če slučajno to bere, bo tako ali tako vedel kdo je, zato ga ne bom poimenovala. V glavnem - hvala, ker si.

  1.  Mesec APRIL:
V tem mesecu sem predstavila knjigo Čefeurji raus!, katero moram priznati, da sem zelo težko prijela v roke in jo prebrala, saj me njen naslov enostavno ni pritegnil. Določena mi je namreč bila za domače branje. Na koncu knjige pa sem vendarle spoznala, da za njo ni bila zapravljena nobena minuta, ki sem jo namenila branju, saj je bila knjiga odlična in je nosila globji pomen, kot pa se zdi na prvi pogled.

  1. Mesec MAJ:
Ohhh, ta mesec je prinesel marsikaj. Šolsko leto se je počasi zaključevalo, bila sem na maturantskem plesu, ker sem bila povabljena. Udeležila sem se tudi maturantske parade. Sicer kot gledalka, a vseeno. Ne morem verjeti, da sem na koncu tudi zaplesala na pesem Simply The Best izvajalke Tine Turner. Prilagam jo tej objavi. :-)


V mesecu maju sem tudi odšla v Zagreb skupaj s svojo plesno skupino, s katero smo skozi leto pridno trenirali, da smo nastopili na festivalu v Zagrebu. Lep spomin, moram priznati. :-) Mesec pa tudi ni bil najbolj vesel, saj sem se morala posloviti od veliko prijateljev in prijateljic, ki so končali šolo. V tem mesecu se mi je tudi končala dvomesečna delovna praksa, ki sem jo opravljala v Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane. Hvala tistim, ki so mi to prakso omogočili.


  1. Mesec JUNIJ
Moram priznati, da tudi ta mesec nosi lepe spomine, saj smo skupaj z razredom presenetili razrednika za rojstni dan, kar trikrat sem bila v Qlandii Kamnik, šolsko leto se mi je skoraj končalo. Zakaj se mi je skoraj končalo in ne končalo, razložim pri mesecu avgustu. :-) Tako kot skoraj vsak mesec pa je tudi ta mesec prinesel solze, saj sem morala reči nasvidenje svojim sošolcem, saj sem v šolskem letu 2019 / 2020 stopila v nov razred z novimi sošolci, saj sem do tega meseca uspešno zaključila skoraj vse obveznosti, ki sem jih morala opraviti za pospešeno opravljanje letnikov.

  1. Mesec JULIJ:
Mesec, ko ima moj že sedaj nekdanji sošolec rojstni dan. To leto je praznoval svoj osemnajsti rojstni dan in kar ne morem verjeti, kako hitro čas beži. To je tudi mesec, ki me je postavil na veliko preizkušenj v življenju, ki sem jih tudi uspešno premagala. 

  1. Mesec AVGUST:
Ne morem verjeti! To je bil mesec, ko se mi je šolsko leto končalo, saj sem uspešno zaključila zaključni izpit z zagovorom. V tem času sem dokončevala delovno prakso za četrti letnik, en teden pred izpitom pa sem si tudi privoščila zaslužene počitnice na Debelem rtiču. Spletla sem veliko prijateljstev in ustvarila še veliko spominov.

  1. Mesec SEPTEMBER:
Novo šolsko leto se je začelo in začela sem se spopadati z novimi izzivi, Priznati moram, da nimam ravno najlepših ocen a vem, da mi bo na koncu uspelo. Ponavljati si moram samo, da se vse da, če se le hoče. :-)

  1. Mesec OKTOBER:
Zaradi hitrega življenskega ritma se žal ne spominjam nobenega dogodka iz tega meseca zato upam, da mi oprostite.

  1. Mesec NOVEMBER:
Mesec, ko praznujem svoj rojstni dan. V tem mesecu sem si skupaj s svojo učno skupino in vzgojiteljem Mojmirjem odšla ogledati predstavo Seks po slovensko, ki jo je imel Vid Valič. To je bil večer, ko smo se nasmejali do solz in imam lep spomin. Predstavo sem si ogledala v Kulturnem domu Kamnik. Prav tako pa sem odšla na dobrodelno predstavo z naslovom Profesor Kuzman mlajši, katera se je odvijala v avli Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra.

Vis like: Spletna stran Vida Valiča

Vir slike: Facebook stran Uroša Kuzmana



  1. Mesec DECEMBER:
V tem mesecu praznujeta kar dva člana moje družine. Nekega decemberskega dne pa se je moj oče igral s svojim fotoaparatom in nastala je tale slika:


Avtor slike: Robert Belec

Tako. To je moje leto. Res je, da sem na začetku rekla, da bo objava kratka, ampak je postala kar dolga. Ne morem verjeti, da sem se spomnila toliko dogodkov. V glavnem - zdaj še sledi samo novoletno voščilo od mene za vas. :-)


Dragi bralci in bralke!

Želim vam, da bi vam leto 2020 prineslo veliko zdravja, sreče, simpatij, lepih spominov, upanja, uspehov, tako poslovnih kot osebnih, ljubezni, sreče in naj bo to najlepše leto doslej! Prišlo je konec desetletja in naj bo to leto, ki bo prineslo zelo veliko stvari, ki si jih želite uresničiti že kar nekaj časa. V tem letu vam želim, da poveste tudi kakšni osebi, da jo imate radi in boste vedno ob njej, ko vas bo potrebovala. Naj bo to leto z malo napakami in veliko zadovoljstva.

SREČNO IN DOŽIVETO LETO 2020!




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje