Knjige, knjige, knjige

          Pravzaprav ne vem točno, kako bi se danes lotila začetka objave, zato bom poskusila z citatom.
"Dokler čas teče naprej, prihodnost, ki se nam zdi še tako očarljiva, ni nič drugega kot nedotaknjena preteklost."
                           (Citat iz knjige Senca vetra, ki jo je napisal Carlos Ruiz Zafon)

          Že kot majhna deklica sem venomer čepela v kotu z nosom v knjigi. Ljudje, ki so me srečali so mojima staršema vedno govorili, da sem majhen "knjižni molj", saj me nekateri (skoraj) nikoli niso videli drugje kot za knjigo. Ko sem z leti postajala večja, so me začele zanimati tudi druge stvari, ampak mislim, da bo branje ostalo moja večna prioriteta.
          Ker je v zadnjih šestnajstih letih mojega življenja tehnologija zelo napredovala, se sedaj veliko knjig dobi v digitalni obliki, da jo ljudje, ki pravijo, da nimajo časa, da se usedejo in preberejo knjigo v fizični obliki, lahko vzamejo s seboj in jo berejo ali pa celo poslušajo v zvočni obliki na svoji poti. Lahko me označite za piflarko, ampak po mojem mnenju knjiga ni prava knjiga, če jo ne držiš v roki v fizični obliki in vohaš, kako lepo diši vsak list, ki ga obrneš. (Vsaj jaz mislim, da to lepo diši, za Vas, ki to berete, pa tega  žal ne vem, saj so mnenja različna.) Skozi svoje življenje sem "skakala" od knjižne zvrsti do knjižne zvrsti. Najprej sem začela z otroškimi pravljicami, kot je na primer Muca Copatarica, nato pa sem seveda prešla na bolj "odrasle" knjižne zvrsti, saj sem z leti postajala vse večja in zrelejša.
          Če bi se morala odločiti katera knjižna zvrst mi je najbolj pri srcu, bi morala reči romantika, saj sem do sedaj prebrala veliko več knjig, ki so vsebovale ljubezensko tematiko, kot pa katerokoli knjigo, ki je bila druge knjižne zvrsti. (prosim ne zamerite mi - saj sem vendar punca. In punce rade berejo knjige z ljubezensko tematiko. :-) ) Če sem kdaj v volji za kakšno pustolovščino, najraje v roke vzamem kakšno knjigo, ki je malo napeta in obenem tudi malce tragična, saj s tem lahko prebudim svoja čustva ter imam občutek, da sem junak v knjigi.
          Knjige so zame bile vedno nekakšno pribežališče, kjer sem lahko za nekaj trenutkov pozabila na svet, ki me obkroža in se vživela v glavnega junaka ali junakinjo knjige. Ker sem v svojem življenju prebrala že ogromno knjig, ki so mi ostale v spominu, saj so se me praktično dotaknile, ker sem bila navdušena nad slogom pisanja pisatelja ali pisateljice in kako je ta odkril/a celotno dogajanje v knjigi, naj naredim majhen seznam svojih najljubših knjig (do zdaj)


  1. Ne guglaj strtega srca - Emma Garcia
  2. Vprašaj spet pozneje - Liz Czukas
  3. Brez srca - Merissa Meyer
  4. Igra sovraštva - Sally Thorne
  5. Ko se zaljubiš - Romana Bern
Vse so na žalost knjige zvrsti romantike, ampak nič zato. Če želite, lahko kdaj naredim obnovo katere knjige, ki je na tem seznamu.

          Že zelo dolgo se mi v glavi poraja vprašanje, če bi napisala svojo knjigo, vendar ne vem, če jo bi zares poskusila napiati. Kaj mislite? S še enim citatom in s to mislijo se poslavljam in se pišemo spet naslednji teden. 
Lepo Vas pozdravlja ustvarjalka tega bloga Misli iz dnevne sobe, Tamara Belec in Vam želi lep dan.

    "Resnično srečen je človek, ki zna povsem natančno presoditi samega sebe."
(Peter Mere Latham)










Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje