Ljubezen do samega sebe ali kako na novo zaživeti

          Pozdravljeni! Oprostite, da me tako dolgo ni bilo, ampak trenutno sem zelo zaposlena. Pred kratkim sem zelo veliko razmišljala, kako bi lahko bilo naslov objavi, ki bi jo napisala, in odločila sem se, da ji bo naslov "Ljubezen do samega sebe ali kako na novo zaživeti", ker menim, da se ob tej temi da zelo veliko razmišljati. Pa začnimo. :-)

          Na ljubezen vsak gleda drugače. Mogoče se jo zave, ko se prvič zaljubi, ko pravi, da ima metuljčke v trebuhu. To je res nenavaden občutek, ampak ljubezen se ne pojavi samo v takšni obliki. Ljubezen je lahko ljubezen do bližnjega, do domačih, do prijateljev, do Boga, do narave... in še bi lahko naštevali.

          Najbolj me razžalosti dejstvo, da nekateri ljudje, ko slišijo besedo ljubezen takoj pomislijo na ljubezen do partnerja. Ampak to ni čisto res. Če hočemo imeti nekoga radi, se moramo najprej osredotočiti na samega sebe in vzljubiti najprej sebe. Kaj nam pomaga, če nimamo radi svojega telesa? Kaj nam pomaga, če nimamo radi, kako izgledamo? Kako bomo potem delili ljubezen naprej še do nekoga drugega?

          Vem - najbrž boste rekli, da včasih malo preveč filozofiram. Ampak pomislite - kakšen bi bil svet, če bi ljubezen delili samo do nekoga drugega, sebe pa zanemarjali? Ali bi potem lahko sploh živeli? Ali bi življenje lahko zajemali s polno žlico in uživali v vsakem trenutku, ki nam je dan?

        Priznam, tudi jaz sem se že velikokrat zaljubila, naredila zelo veliko napak. Velikokrat sem se tudi obremenjevala s tem, kaj mislijo drugi ljudje. Ampak veste kaj? Važno je, kaj nosimo v srcu in kako se ob tem počutimo mi. Potem po tem takem mnenje drugih ljudi sploh ni pomembno.


          Zato - sprejmimo se, kakršni smo in ne ozirajmo se na mnenja drugih. Vprašanje časa je, kako dolgo bomo potrebovali, da se bomo vzljubili, a verjemimo, da smo najpomembnejši, ker je vsak človek unikaten. Kakšen bi pa bil svet, če bi bili vsi ljudje na tem svetu popolnoma enaki?

          Pa da zaključim z lepo mislijo, ki jo je izrekel, kitajski filozof Laozi: "Do the difficult things while they are easy and do the great things while they are small.", kar v prevodu pomeni "Naredi težke stvari, dokler so še lahke, in velike stvari, dokler so majhne.


Imejte lep dan :-)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje