Poletne počitnice se končujejo in s tem se tudi začenja novo šolsko leto

          Pozdravljeni! Na blogu me že ni bilo kar nekaj časa in zato, ker se počasi končujejo poletne počitnice sem se odločila, da bom napisala kakšno objavo na to temo. Pa začnimo!

          Danes je drugi september in tako kot vsi šolarji tega sveta - ne glede na katerem delu sveta se nahajajo -, bom tudi jaz počasi začela z novim šolskim letom. Kar ne morem verjeti, da letos že vstopam v tretji letnik srednje šole. Potem pa si mislim, da čas ne leti in se meni samo zdi tako. Ampak to čisto ni res. Zdi se mi, da vsako leto hitreje mine.

          Pred začetkom šolskega leta so vsi malce pod stresom - tako šolarji kot starši. In tudi prav tako učitelji in profesorji, saj se morajo tako kot vsi ostali pripraviti na novo tekoče šolsko leto.

          Učenci in dijaki ne skrbite glede ocen. Ne pozabite, da se učite za sebe in za svoje življenje. Ne pustite, da vas ocene potolčejo ali kakorkoli povzročijo slabo počutje. Če govorim iz svojih lastnih izkušenj sem tudi jaz bila kdaj na koncu z živci, ko me je doletela slaba ocena iz predmeta, ki mi ni šel najbolje, bila sem slabe volje in sem se na vsak način trudila, da bi popravila to slabo oceno. Ampak pomembno je bilo, da se nisem predala. 

          Kar hočem sporočiti je, da vsem šolarjem in dijakom želim uspešen začetek šolskega leta. Ne skrbite glede ocen. Tudi, če vas kdaj doleti kakšna slaba ocena. Na koncu je važno le, da vložite ves svoj trud in delate po svojih najboljših močeh. Tako bodo tudi rezultati boljši!

         
VSO SREČO! :-)



Vir slike: https://brightlighttuition.com/wp-content/uploads/2017/09/School.png



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje