Kaj je v življenju zares pomembno?

          Pozdravljeni! Ker smo pred kratkim obeleževali Dan spomina na mrtve, sem se danes prav vsedla na svojo posteljo, si popravila vzglavnik, ki sem ga imela za svojim hrbtom in začela razmišljati. V glavi mi je mrgolelo tako veliko vprašanj, na katere si bi lahko odgovorila, ampak najbolj me je pa zamikal odgovor na vprašanje: Kaj je v življenju zares pomembno?

          Ko smo mlajši, se velikokrat sprašujemo, kako bo izgledalo življenje, ko bomo odrasli. Zamišljamo si, če se bomo poročili, koliko otrok bomo imeli, kakšno službo bomo opravljali in kakšna bo naša mesečna plača, ali bomo ob svojem delu sploh uživali,... No, to se nam res zdijo pomembna vprašanja, ko odraščamo in počasi postajamo samostojni. Vsaj pri meni je bilo tako. Ampak...

          Vsaj enkrat v svojem življenju se moramo ustaviti, globoko vdihniti in razmisliti, kaj je v življenju zares pomembno. Naj vam sestavim kratek seznamček. Ja, uporabila sem pomanjševalnico, ker tako želim zveneti čim bolj resno, haha :-)

KAJ JE V ŽIVLJENJU ZARES POMEMBNO?

  • Družina - ljudje, ki bodo vedno ob tebi, ko jih boš potreboval / a.
  • Prijatelji - ljudje, ki te obkrožajo in imajo radi ne glede na to, iz katere rase prihajaš, kateri jezik govoriš, kakšno barvo kože imaš. V glavnem - sprejmejo te takšnega / takšno kot si, z vsemi svoji dobrimi in slabimi lastnostmi in največkrat jih lahko prešteješ na prste ene roke.
  • Cilji. Saj veste - brez ciljev v življenju pač ne gre, saj moramo v življenju segati po nekaterih ciljih, ki jih želimo doseči, preden pride naš zadnji dan.
  • Nasmeh in sreča - res je, kar pravijo: Z enim nasmehom se lahko nekomu dan spremeni. Vem, ker sem to občutila na svoji koži, verjemite mi.
  • Prijaznost - če smo ljudje prijazni eden do drugega, je tudi svet lepši.

          Vem, s tem seznamom nisem nikomur polepšala dneva ampak, če dobro pomislim - na življenje moramo gledati pozitivno, razmišljati o tem, kaj je zares v njem pomembno, ga "zajemati" s polno žlico in se hkrati zavedati, da je lahko vsak dan, ki ga živimo, naš zadnji. Zato pojdimo do svojih bližnjih, jih objemimo in jim povejmo, da jih imamo radi. S tem se bodo oni počutili dobro in tudi mi bomo občutili toplino v svojih srcih.  Ne zapravljajmo svoje sreče na nepomembnih stvareh in naj ne živimo v preteklosti ali v prihodnosti, temveč v sedanjosti. Vse, kaj nas čaka v življenju, pa najsi bo to dobrega ali slabega - čas nam bo povedal vse.

Imejte lep večer. :-) 
Tamara Belec

"Obstajata samo dva načina, kako živeti svoje življenje: PRVI pravi, da nič ni čudež; DRUGI pa, da vse je čudež"
                              (Albert Einstein)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje