23. 4. - Svetovni dan knjige

          Pozdravljeni. Prišel je ta čas dneva, ko imam malce časa in spet se Vam oglašam z novo objavo na blogu. Tokrat bo tema potekala o knjigi, saj danes, 24. 4. praznujemo Svetovni dan knjige.

Zakaj imam rada knjige?

Pravzaprav odgovora na to vprašanje ne poznam. Za branje me je navdušila moja babica že kot majhno punčko, ko sva v poznih popoldnevih skupaj prebirale časnik Večer in sem se jaz na vse pretege trudila, da sem prebrala kakšno besedo. Zanimivo dejstvo o meni - brati sem se pravzaprav naučila iz osmrtnic časnika Večer.

Vem, to je malce nenavaden način, a že od majhnega me zanimajo neke nove stvari in učenje, zato sem svojo babico velikokrat spraševala, če me lahko nauči brati. In me je. Iz osmrtnic časnika Večer, ki ga tako rada prebira. Pa saj je ne obsojam - osmrtnice imajo velike črke in s pomočjo ravno teh velikih črk sem do začetka prvega razreda brala tako tekoče, da sem svojim sošolkam in sošolcem brala pravljice v prostem času. Ker pa me je babica učila brati, sva skupaj preživeli veliko časa. Čudovitih trenutkov, če se lahko tako izrazim.

Katera knjiga mi je najljubša?

V svojem življenju sem prebrala ogromno knjig.  Kot majhna punčka sem zelo veliko brala, včasih tudi eno knjigo in pol na dan. Kratkih knjig, seveda. Zdaj, ko odraščam in živim v svetu, ko se mi zdi, da čas kar leti, pa berem vedno manj. A ne z manjšim veseljem kot prej. Mogoče še z večjim. 

Če bi morala izbrati, katera knjiga mi je najljubša, bi morala kar dobro premisliti, saj je pod moje roke "priletelo" že kar nekaj dobrih knjig. Pravzaprav si ne bi morala izbrati samo eno knjige, ki bi jih izbrala kot svojo najljubšo. Med svoje najljubše knjige bi morala zagotovo šteti knjigo Dogodivščine Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika, ki jo je napisal Miki Muster, saj je to ena prvih knjig ki sem jih prebrala.

Kot eno svojih najljubših knjig moram šteti tudi Dnevnik Ane Frank, saj je to ena tistih knjig, ki sem jo prebrala več kot enkrat, saj mi je odprla oči in sem ob njej prvič zajokala.

Kakšne knjige so mi všeč?

Ker sem čustvena oseba, so mi zelo pri srcu knjige, ki imajo romantično, grozljivo ali žalostno tematiko, saj lahko pri njih izrazim svoja čustva. Pravzaprav - če ima kdo, ki bere to objavo, kakšen predlog, katero knjigo bi morala prebrati, sem odprta za predloge.

Katero knjigo sem nazadnje prebrala?

Nazadnje sem prebrala knjigo Čefurji raus!, ki jo je napisal Goran Vojnović in je knjiga, ki skriva zelo globoko tematiko, ki seže do srca. Knjiga mi je bila določena, da jo naj preberem. Čeprav sem na začetku godrnjala, da je knjiga pretežka in ne vem, kako jo bom prebrala, sem se na koncu potrudila in jo prebrala v celoti. Po knjigi je posnet film, vendar ga še nisem gledala. Če zaključim odgovor na to vprašanje - hvala človeku, ki mi je knjigo določil, (če bere to objavo, točno ve, o kom govorim) saj je to bila ena tistih knjig, ob kateri sem zajokala in jo toplo priporočam, da jo prebere tudi vsak, ki jo še ni prebral.


S tem zaključujem to objavo. Lep svetovni dan knjige Vam želim.

Ustvarjalka tega bloga, Misli iz dnevne sobe,
Tamara Belec

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje