Živeti, smejati in ljubiti se - to je smisel življenja

          Hojla! Kako ste? Današnji naslov objave vas bo po vsej verjetnosti malce presenetil. Da bo današnja objava "nosila" takšen naslov sem se odločila zato, ker morem zadnje čase zelo veliko razmišljati o življenju. Pa naj bo to o svoji življenjski poti, na splošno o življenju ali pa v kakšnem spisu o življenju. Spisu, zgodbi, ali pesmi.

        Pred nekaj dnevi sem namreč poslala spis Pozdravljeno, življenje, ki sem ga še malo dodelala, seveda na 58. Domijado. Kolikor vem je letošnja Domijada odpovedana ali prestavljena, a vseeno sem se odločila, da bom poskusila poslati. Preden sem poslala sem malce pobrskala po svetovnem spletu in se pozanimala, če so še prijave v teku in na mojo srečo so bile. Kaj se bo zdaj s tem spisom zgodilo ne vem, vem samo, da sem uživala, ko sem ga pisala.

Živeti, smejati in ljubiti se - to je smisel življenja

          

          Čeprav sem mlado, skoraj dvajsetletno dekle, sem se v svojem življenju že marsičesa naučila. Tako pasti kot vstati. Navsezadnje - najmočnejši je tisti človek, ki se po padcu zna pobrati in nadaljevati svojo pot. Mislim, da sem kar kmalu v svojih najstniških letih prišla do spoznanja, da moraš sam priti do svojega smisla v življenju. Nekateri ga najdejo, drugi spet ne. Jaz še ga na primer nisem.

          Nekoč sem se pogovarjala z nekim moškim, ne spomnim se več, kako mu je bilo ime, a rekel mi je tri besede, ki mi bodo vedno ostale v spominu. Rekel je, da je smisel življenja živeti, smejati in ljubiti se. Jaz se z njegovimi besedami popolnoma strinjam.  Naštela vam bom razloge, zakaj.

- Živeti: Kot sem malo nazaj napisala v objavi z naslovom Pozdravljeno, življenje!, se neverjetno zelo strinjam z besedami, ki jih je izrekel Marcus Aurelius: "Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, ne pozabi živeti! Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja."

       
 


          Mislim, da se bo z mano strinjalo zelo veliko ljudi, ko rečem, da je življenje lepo in ga je vredno živeti ne glede na to, če je danes slab dan. Tako kot pravi pregovor: Po dežju vedno posije sonce, bo tudi naslednji dan, ki ga bomo živeli, prinesel boljše dni, zato moramo samo zaklicati: "Pozdravljeno, življenje!" in počakati, kam nas bo popeljalo.

- Smejati:Mislim, da so že stare babice in dedki govorili, da je smeh pol zdravja. In ne bi se mogla bolj strinjati s tem. Čeprav sem v tem šolskem letu že dvakrat zbolela, se pa bom s tem pregovorom vedno strinjala. Smeh nam po mojem mnenju krepi imunski sistem.

- Ljubiti se: Ljubezen je vsepovsod. Pa če se zavedamo ali pa ne. Predvsem pa je pomembno, da ljubimo sami sebe. Da smo zadovoljni s sabo, takšni kot smo. Kako bi pa potem delili ljubezen naprej, če še se sami sebe ne sprejmemo?

Želim vam lep večer.
Tamara Belec

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje