Kaj je prava ljubezen?


Hojla! Naslov današnje objave se mi je porodil po tem, ko sem si pred nekaj časa ogledala film z naslovom I Still Believe ( Še vedno verjamem ), ki je na velika platna v Sloveniji prišel 26. 6. 2020. 

O čem sploh govori film?

Najprej naj povem dejstvo, da je film posnet po resnični zgodbi. Takšni filmi me osebno še bolj pritegnejo, saj vem, da je v ozadju nekdaj živela ali pa še vedno živi oseba, ki bi nam gledalcem rada povedala zgodbo skozi film. 

Film nas na začetku popelje v leto 1999, v mesto Louisiana, v majhen dom k družini Camp, kjer lahko vidimo, da se najstarejši fant po imenu Jeremy pripravlja na odhod na kolidž. Kot mlad, nadobuden glasbenik, ki si želi, da bi mu na šoli uspelo nastopiti z nekaj njegovimi lastnimi pesmimi, pravzaprav ne ve, kaj ga čaka v prihodnosti.

Čez nekaj časa spozna dekle po imenu Melisa, ki mu življenje obrne na glavo, saj se do ušes zaljubi vanjo. Kmalu pa se njuna sreča razblini, saj Melisi zdravnik diagnosticira raka na jajčnikih. Ker sta oba - tako Jeremy kot Melisa družinska človeka, oba zelo prizadene dejstvo, da mora Melisa v roku dveh, najkasneje v treh tednih prestati operacijo, s katero bi ji poskusili odstraniti majhne tumorje, ki se nahajajo po celotnih njenih jajčnikih. Žalostna novica pa je, da je posledica te operacije to, da Melisa ne bo mogla imeti otrok.



Jeremy se tako v upanju, da bo Melisa ozdravela, na svojem koncertu obrne k Bogu. In zgodi se čudež. Na naslednjem pregledu je Melisa čisto ozdravljena. Jeremy tako noče izgubljati časa in se odloči, da se bo poročil s to žensko, saj ima občutek, da mu je namenjeno, da je z njo. Čeprav se njegova starša s tem ne strinjata, ker menita, da je premlad, pa čez čas zaljubljenca vseeno stopita v zakonski stan. 

Tako sta mladoporočenca zdaj na medenih tednih in kar naenkrat se zgodi tisto, česar sta se oba bala. Melisi se je rak vrnil. Zdaj je razširjen po njenem celotnem telesu in tako Melisa v kratkem tudi umre. A to še ni konec. Jeremy nadaljuje njeno zapuščino s pisanjem avtorskih pesmi in verovanjem v Boga, čez čas pa tudi spozna svojo bodočo ženo Adrienne.




 Mnenje o filmu:

Leta 2017 sem se pri pouku naučila, da moramo film brati tako, kot knjigo, saj je film tudi neka zvrst umetnosti, pri kateri moramo razmišljati. Drugače nima smisla. In s tem se v tem primeru ne bi morala bolje strinjati. Ob ogledu filma sem občutila marsikateri občutek, ker pa sem čustvena oseba, pa tudi solze niso manjkale. Če imate priložnost oditi v kino, vam ogled tega filma nadvse priporočam, saj boste tako lahko spoznali, da na svetu še vedno obstaja prava ljubezen.

Ker pa ima tudi glasba v mojem življenju veliko vlogo pa me je tudi zelo pritegnila glasba, ki je odlično "ovijala" dogajanje v filmu. Glasba je večinoma krščanska, a ima zelo velik pomen.

Naj živi ljubezen!




Slika 1: IMDb
Slika 2: Pixabay
Slika 3: Drew Coffman

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje