Mindy Mejia - Vse, kar hočeš, da sem

          Hojla! Kako ste? Upam, da v redu. Danes boste lahko prebrali objavo, ki bo vsebovala nekaj, ki je zame nekaj novega. V tej objavi bom namreč izrazila svoje mnenje o knjigi, ki sem jo ravnokar prebrala. Pa začnimo. :-) P.S. Če komu takšna vrsta objave ni všeč, jo lahko preskočite, ne bom zamerila, obljubim.

Nekaj malega o vsebini knjige:


Vir: Spletna knjigarna Felix

Zgodba spremlja najstnico Hattie Hoffman, ki v svojem mladem življenju v enem letu, toliko kot jo spremlja zgodba, pokaže zelo veliko stvari. Je najstnica, ki je obenem tudi nadobudna igralka, ki si zelo želi iti v New York, da bo nadaljevala svojo igralsko kariero, ko konča srednjo šolo v majhnem mestecu Pine Walley. 

Ker je že tako zelo navajena igranja vlog, jih v svojem življenju igra ogromno: sijajno dijakinjo, pridno hčer, dobro dekle,... Vendar je Hattie še mnogo več.

Na njeno srednjo šolo v Pine Walley - u pride nov mlad profesor angleščine, po imenu Peter Lund, ki se je pred kratkim s svojo ženo Mary preselil v mesto zato, da bo ona lahko pomagala svoji bolni materi Elsi. Hattie je obenem tudi zelo dobra v tem, da manipulira z ljudmi. 

Nekega večera, ko je na spletni klepetalnici, se pogovarja s človekom, ki je skrit pod vzdevkom LitGeek. Ker ta njun pogovor traja kar nekaj mesecev, se dogovorita, da se bosta srečala na predstavi, kjer bo igrala Hattie (pod vzdevkom HollyG) in tam se spozna, da je to v resnici njen profesor angleščine, s katerim je tudi čez nekaj časa imela ljubezensko afero. Kot pa že mogoče veste - afera med profesorjem in dijakinjo, še posebej,če je mladoletna, je prepovedana. In Hattie je bila v tem času še mladoletna.

Tako se stvari počasi začenjajo zapletati in čez nekaj časa Hattie najdejo brutalno zabodeno do smrti. A kdo jo je ubil? Njen ljubimec, ki je tudi njen profesor angleščine? Fant po imenu Tommy Kinakis, ki ga je imela samo zato, da se ne bi razvedelo za njeno in Petrovo prepovedano romanco? Ali celo Petrova žena? Če bi radi izvedeli, vzemite knjigo v roke in jo preberite. Obljubim, da vam ne bo žal.

Mnenje:

Vir slike: Star Tribune



Čeprav sama ravno nisem nagnjena na kriminalke, pa me je ta knjiga pritegnila. Nekje na začetku februarja 2020 sem jo kupila v knjigarni Felix v Qlandii Kamnik, a je na žalost do zdaj nisem uspela prebrati. Po pravici povedano ne vem ravno točno, zakaj sem jo takrat vzela in kupila. Nekaj je bilo na njej, a ne vem točno, kaj. Glede knjige mi je bilo najbolj všeč to, da je zelo lahko berljiva, pisateljica ima zelo dober slog pisanja, razplet zgodbe pa ni bil ravno pričakovan. Glede knjige me je motilo samo to, da glede na to, da je to prevod iz angleščine, je naš slovenski prevod imel kdaj malce napak ali z drugimi besedami pomanjkljivosti, ki so me skoraj odrinile od knjige. Prav zares. 

Vem  - malce sem smešna glede tega, a kaj morem. Ne morem iz tega. Pa verjamem, da imam tudi jaz kdaj pa kdaj kakšne napake na mojem blogu. Zavedam se tega, saj grem včasih kakšno objavo prebrati nazaj in velikokrat opazim, da sem nekje pozabila kakšno vejico ali piko, ali pa sem besedo narobe napisala. Takrat, ko je objava že objavljena. A glede prevajanja iz angleščine v slovenščino bom pa vedno malce izbirčna. To vem, saj mi oba jezika kar veliko pomenita. 

Da preidem k smislu - knjiga je po mojem mnenju bila vrhunska. Priporočam jo vsakomur, ki je vsaj malce navdušen nad kriminalkami. Držala vas bo napeto vse do konca.

Želim vam lep dan še naprej.









Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje