5 resnic življenja

 Hojla! Vem in zavedam se, da se že zelo dolgo nisem nič oglasila na tem blogu, a letošnje poletne počitnice sem vzela zares in se odpočila kar se le da. Ker sem ta teden preživela čudovit teden na Debelem Rtiču v družbi čudovitih ljudi,sem se odločila, da napišem objavo, ki bo vsebovala 5 resnic življenja. Pa začnimo.


1. Smej se, ker življenje bo tako lepše. 


          Lahko me imate za norca, a jaz sem vedno bila mnenja, da moreš na vsako stvar, pa naj bo še tako slaba vedno pogledati tudi s svetle strani. Pravijo, da je smeh pol zdravja in s tem se jaz popolnoma strinjam. Zato - smejte se in življenje bo tako lepše.



2. Bodi razumevajoč. 


          Če sodim po svojih izkušnjah v rosnih devetnajstih letih, sem srečala marsikaterega človeka, ki ima take ali drugačne težave, pa naj bodo to fizične ali mentalne. Čeprav se nam včasih zdi, da velikokrat ne moremo pomagati, pa vam polagam na srce - če smo razumevajoči drug do drugega, je še tako temačen svet lahko postavljen na glavo in se preobrne v svetlega. 


3. Poslušaj. 


          Kot že govori druga resnica življenja, v življenju srečamo marsikoga. Včasih mu lahko polepšamo dan samo s tem, da se enostavno usedemo zraven njega / nje in mu prisluhnemo. Mogoče bomo pa tako spoznali še kaj o sebi. 



4. Ljubi. 


          Pravijo, da se človek v resnici zaljubi samo trikrat - zaljubljenost v osnovni oz. srednji šoli (pravljična ljubezen), ljubezen ko nas nekdo razočara na primer z laganjem, varanjem in manipuliranjem (zapletena ljubezen) in ljubezen, ki se velikokrat zgodi na fakulteti (zrela ljubezen) Vir: Cosmopolitan


    Če človek ljubi z vsem srcem, mu je po mojem mnenju lepše v življenju. Ne zapravite priložnosti, da nekomu poveste, da ga imate radi, ker mogoče bo že jutri prepozno. 


5. Živi. 


Življenje je lepo. In zato ga je potrebno živeti tako, kot nam je podarjeno, brez, da ga želimo spreminjati. Tako bomo v njem resnično srečni in bomo srečo lahko delili tudi drugim. 


Tako. Prišla sem do konca tega kratkega seznama. Želim vam lep preostanek tega večera, jutri pa vsem šolarjem in učiteljem uspešen in zdrav začetek novega šolskega leta! 


Tamara Belec


Vir slik: Pixabay

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje