Ali angeli res živijo na Zemlji?

          Hejla! Ker je to leto bilo še kako čudno, sem se odločila, da bom do 2. 1. 2021 napisala objavo v upanju, da vsaj malo polepšam vstop v novo leto. Danes je prva, vsega skupaj bo pet objav. Pa začnimo :-) 


Angel, ki ima roke na svojih licih
Vir slike: Pixabay


          Tema današnje objave in odgovor, ki ga želim pridobiti je: Ali angeli res živijo na Zemlji? Tako se mi vsaj  zadnje čase zdi. To vprašanje se mi je začelo porajati, ko sem pred kratkim po pošti prejela knjigo, ki mi jo je poslala gospa Natalija Drolc z naslovom Angeli na Zemlji, ki sta jo s skupnimi močmi napisala Laura Schroff in Alex Tresniowski. Knjige sem se seveda razveselila kot majhen otrok, saj tisti, ki me poznate osebno namreč veste, da sem pravi knjižni molj. Praktično sem tudi komaj čakala praznike, da se lahko v miru posvetim branju, saj za to v svojem polnem decemberskem urniku žal nisem imela časa. Knjigo sem prebrala na mah. 

          

Avtor slike: Tamara Belec


          V njej so opisana dejanja ljudi, ki so le z majhno pozornostjo popolnoma spremenili življenje neznanca / neznanke. Ker pa je pred časom večino ljudi po svetu praznovalo božič, pa je še to posebej pomembno. Glede tega mi dovolite, da povem svojo teorijo o tem, ali angeli resnično živijo na Zemlji. Mislim, da. Moram reči, da se je v mojem življenju že velikokrat zgodilo, da me je nekdo obvaroval, da se ni zgodilo kaj hujšega. Naj naštejem samo nekaj primerov. Pred leti se nam je pri babici podrla streha, pri čemer na srečo ni bil noben poškodovan. Ko sem bila mlajša, sem padla po stopnicah, bila sem nepoškodovana. Nekega dne je v jasnem, sončnem popoldnevu kar naenkrat udarila strela, naši družini se zaradi tega ni nič zgodilo, v neki hiši nad nami pa je zagorelo,... Mogoče je bil to le splet okoliščin, mogoče nas je nekdo resnično obvaroval. Tega žal nikoli zares ne bomo vedeli.

          Angeli po tem takem tudi niso samo nadnaravna bitja. Angeli smo lahko tudi s tem, da nekomu pomagamo. 

          Zelo malo je potrebno, da nekomu narišemo nasmeh na obraz. Spodbujam vas, da smo prijazni do vseh ljudi, ne glede na to, iz katere države prihajajo, kateri jezik govorijo, kakšno barvo kože imajo. Vsi smo ljudje, vsem po žilah teče enaka barva krvi. Obenem pa tudi ne vemo, kaj preživlja vsak posameznik. Vprašajte se - ali bi radi povzročili smrt nič žalega hotečega človeka? Mislim, da ne. Zato - pogovarjamo se, bodimo prijazni drug z drugim, pomagajmo ljudem okoli sebe, kolikor je le mogoče, predvsem pa bodimo ČLOVEŠKI. Tako bomo lahko resnični zemeljski angeli.

Lep dan vam želim :-) 

Tamara Belec


   

           

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje