Misel za božično - novoletne praznike

      



    Pozdravljeni!  Leto 2020 se počasi končuje. Kaj smo naredili, da si ga bomo zapomnili? Kaj bi spremenili? Ali nam je za kaj žal?

          Ob svojih polnih in napornih urnikih življenja bi vsaj za božično – novoletne praznike ustvarili magičnost v krog svojih najbližjih. Tako pa zdaj pogledam skozi okno. Vidim bele snežinke, ki mirno padajo na Zemljo in se spomnim na čase, ko sem bila mlajša in sem se z družino igrala na snegu. Oko se mi orosi, po levem licu mi steče solza sreče in na obrazu se mi prikaže nasmešek.

          Prazniki so čudovit čas, ko vsaj za nekaj časa izklopimo svoje tehnološke naprave in živimo v trenutku. Tako bi po mojem mnenju moralo biti vedno. Ne samo zdaj. Življenje je minljivo. Lepo je, ko se po dolgem času spet prelevimo v otroka in obujamo spomine iz svojega otroštva, ko še nismo imeli skrbi in je bil naš dan sestavljen iz igre in raziskovanja.

          Vprašajte se – kaj bi rekle barvne lučke, če bi nas zagledale? Najverjetneje se čudijo nad vsemi ljudmi, ki hodijo po ulicah in se čudijo nad vsemi lepotami decembra, ki jih obkroža. Saj vem, da je zaradi neprijetnih okoliščin tega letos, a vseeno. Ljudje delajo snežake, se smejijo, zabavajo, igrajo družabne igre in se družijo ob toplem čaju, vroči čokoladi, kakavu ali pa kuhanem vinu. Karkoli že je -  ljudje so enostavno skupaj in življenje se vsaj za nekaj minut umiri.

          Naš korak je v vsakem dnevu odmeven, vsak dan lahko naredimo nekakšno spremembo za lepši jutrišnji dan. Spomnimo se na bolne, osamele in lačne ter jim polepšajmo praznike. Navsezadnje – prazniki nas povezujejo. Pa naj bomo še v tako slabem položaju. To leto pričarajmo nasmeh na obraze ljudi, ki nas obkrožajo in preživimo kakovosten čas s svojimi družinskimi člani. Saj veste – danes je vedno, jutri nikoli. 

Lepe in zdrave božično – novoletne praznike,  dragi bralci in bralke! 


Tamara Belec


Vir slike: Pixabay 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje