Nasvidenje leto 2020, dobrodošlo 2021!

           Pozdravljeni! Še zadnja objava na mojem blogu v tem letu. Kar ne morem verjeti! Čas zelo hitro beži! Tisti, ki berete moj blog že kar nekaj časa, veste, da vsako leto - že tretje leto zapored na koncu leta napišem objavo, v kateri poskusim opisati dogodke, ki so se zgodili v mojem življenju v letu, ki odhaja. In to po mesecih. Ker pa vem, da je letošnje leto - leto 2020 glede na trenutno situacijo po svetu bilo za vse kar se da čudno, nenavadno, nepredvidljivo in mogoče tudi strašljivo, se bom na vso moč potrudila, da bom iz vsakega meseca "potegnila" kar najboljšo stvar. Hkrati pa se vam že vnaprej opravičujem, če bo ta objava nekoliko dolga. Pa začnimo! :-)

Vir slike: Pixabay


  • Mesec JANUAR

Moram reči, da se je leto 2020 začelo mirno, tako kot vsako. To je mesec, ko sem zaključila prvo redovalno konferenco na svoji šoli in bila tako korak bližje zaključku prvega letnika PTI. Bilo je težko, a bilo je lepo. To je tudi mesec, ko sem se ogromno družila s svojimi prijatelji, pisala, učila in se zabavala.

Vir slike: Dreamstime



  • Mesec FEBRUAR

Jooj, ko bi človek včasih le vedel, kaj ga bo doletelo. Vsaj jaz si to včasih želim, kaj pa vi? No, mesec je minil kar hitro, če odštejem dejstvo, da sem na sredini februarja prvič zbolela. Podala sem idejo za prenovitev male knjižnice v odprti učilnici na naši šoli, veliko kuhala, uživala na svežem zraku, s še takratno cimro Natalijo Belec pohajkovala po Qulandii Kamnik, seveda pa ni šlo brez dobrih knjig. Moram reči, da sem jih ta mesec prebrala kar šest.

Vir slike: Dreamstime



  • Mesec MAREC

Mesec, ki se je začel mirno, a je potem kar hitro po vsem svetu izbruhnil virus, ki je povzročil pandemijo in tako marsikomu čez noč obrnil življenje na glavo. V tem času sem drugič zbolela. Pa ne za tem virusom, za gripo. Mesec je zaznamovalo šolanje na daljavo, prilagajanje novemu urniku življenja in veliko stresa. Vsaj jaz sem bila pod stresom, za druge ne vem. Prav tako smo si morali uskladiti srečanja s prijatelji - sedaj je vse potekalo po videokonferencah. Bilo je težko, a kljub temu lepo. Ta mesec nam je tudi uspelo urediti našo malo knjižnico v odprti učilnici. Hvala vsem ljudem za donirane knjige :-)

Vir slike: Mladinski center Zagorje ob Savi



  • Mesec APRIL

Čas pouka je počasi prihajal h koncu, ocene so se počasi zaključevale. Ocene smo pridobivali največkrat ustno, če smo že pisali, smo to naredili z deljenjem zaslona. To je prvi mesec karantene, ko sem se lahko videla s svojo celotno družino, seveda z upoštevanjem varnostnih ukrepov. Nismo odšli v šole, ker nismo bili zaključni letnik, vendar so se stiki s sošolci (imam samo sošolce) kljub temu ohranjali, pa čeprav na drugačen način.

Vir slike: Pixabay



  • Mesec MAJ

Tega nisem nobenemu povedala, a to je bil mesec, ki je bil zaradi karantene najtežji. Končno sem se začela zavedati, da bom prvi letnik PTI programa elektrotehnik preživela na daljavo. In to me je najbolj prizadelo, saj je bilo včasih tako, da sem se zraven računalnika zjokala, ker je pač bilo na trenutke vsega preveč. Takrat mi je bila najbolj v oporo moja družina, pisanje, branje in seveda glasba ter petje.

Vir slike: Finance



  • Mesec JUNIJ

Ta mesec lahko opišem samo s tremi besedami: prireditve, prireditve, prireditve. Ja, kljub nastali situaciji smo našli način, da smo izvedli prireditev, v kateri smo se poslovili od mladostnikov in mladostnic, ki so zapuščali naš zavod, našli način, da smo prišli po zaključno spričevalo v živo pred šolo, seveda z upoštevanjem varnostnih ukrepov, malo pokramljali s sošolci in razrednikom ter si zaželeli lepe počitnice. Bilo je super.

Vir slike: Govori.se



  • Mesec JULIJ

Mesec, ko imata moj bližnji prijatelj Kristjan in moja zdaj žal že nekdanja cimra Natalija rojstni dan. Zelo mi je žal, da se zaradi ekstremnih razmer nisem mogla udeležiti rojstnih dnevov, a vedite - voščilo je bilo kljub vsemu mišljeno iz srca.

Vir slike: portal Duhovnost



  • Mesec AVGUST

Tas mesec sem končno odšla na poletne počitnice na Debeli Rtič skupaj z Majo Zablačan, Ajdo Sofrič in super spremljevalko Heleno Schulz (če to bereš Helena, se ti opravičujem, če sem tvoj priimek narobe zapisala :-) ). Bilo je super, nepozabno, a smo čisto vsak večer plesali, peli, se zabavali in bedeli do poznih ur. No, hvala vsa družba, ki je bila tam za nepozabne spomine! Aja, to poletje je bilo tudi posebno. Razlog zakaj, pa žal nikoli ne boste izvedeli, ker ostane pri meni :-)

Vir slike: Osebni arhiv ( vse, ki so na fotografiji sem vprašala, če jo lahko objavim in so rekli, da lahko )




  • Mesec SEPTEMBER

Začelo se je novo šolsko leto in tako kot je v navadi sem tudi letos zamenjala vzgojitelja. :-) Moja cimra žal ni več Natalija, a kljub temu sem se ta mesec imela lepo v novi skupini. Naj drugače povem - Osamosvojitveni skupini. Tukaj je super. A zanimivo dejstvo - najprej mi ni bilo ravno všeč, da sem morala zamenjati skupino, saj sem se navadila na skupino iz prejšnjega leta. A poglejte me zdaj - bolj sem samostojna, bolj odprta za predloge in nova spoznanja in nadvse pripravljena na nove izzive. Člani Osamosvojitvene skupine - hvala!

Vir slike: India Today



  • Mesec OKTOBER 

Mesec oktober sem si najbolj zapomnila po tem, da sva s sošolcem Benjaminom, ki je tudi v osamosvojitveni skupini, imela privilegij, da preizkusiva učno stanovanje, ki ga ima CIRIUS v lasti in v njem tudi prespiva. Seveda sva si pa medtem skuhala lahko, a slastno večerjo, ob jedi pa sva poslušala bobnarje in pila sadni čaj :-) Aja - pa še v trgovino sem skočila, ker sva pozabila kruh.

Vir slike: Osebni arhiv



  • Mesec NOVEMBER

Mesec, ko praznujem rojstni dan. Moram reči, da je bil letošnji rojstni dan eden najlepših, saj sem ga lahko preživela v krogu družine. Pravijo, da vse lepo enkrat mine. Tako se je tudi končala šola "v živo" in se nadaljevala šola na daljavo. Ja, bilo je težko, a vseeno smo lahko vsa znanja o opremi, ki smo se jih naučili v prvem valu epidemije lahko prenesli na zdaj. Tako je bilo lažje.

Vir slike: Moč dotika



  • Mesec DECEMBER
Prišlo je konec leta. 2020 in tako se je neko obdobje končalo. Kar ne morem verjeti, da je čas tako hitro minil. Ta mesec si bom najbolj zapomnila po božiču, ki sem ga preživela v krogu družine in po vseh partijah Rummikuba, ki je naša najljubša družinska družabna igra. :-)

Vir slike: Slo link



----------------------------------------------------------------------------------------------
Tako. To je moje leto. Bilo je nekaj vzponov in padcev, veselja in žalosti. A takšno je življenje. Ob tej priložnosti naj se zahvalim vsem bralcem in bralkam, ki berete moje objave in me podpirate. Novo leto, ki prihaja pa naj bo zapolnjeno z dobro voljo, zdravjem, ljubeznijo, pozitivnostjo, toplimi objemi, srečo, uspehi, norimi dogodivščinami, časom, preživetim z družino in prijatelji ter prekrasnimi spomini.

SREČNO 2021!

Tamara Belec






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje