To leto bo moj svet drugačen

          


          Hojla! Pred kratkim je revija Primus imela literarni natečaj. Besedilo sem napisala, a si ga nisem upala poslati. Sedaj ga tukaj objavljam v celoti. 

............................................................................... 

Draga Tamara iz preteklosti! 

Leto 2020 se je končalo. Začelo se je leto 2021.  Kaj si želiš spremeniti v letu 2021? 

Časi so se spremenili in morem priznati, da se mi je leto začelo kar burno, z veliko spremembami, ki so me velikokrat postavile pred preizkušnjo, kako se bom spopadila z njimi. 

Tekle so solze, smejala sem se. Bila sem jezna, žalostna. Ampak veš kaj? Nekako sem se pobrala. Z vsakim dnevom poskušam ugotovljati, da je vsak dan lahko nekaj posebnega. Da, zadnje čase se velikokrat znajdem v stiski, preveč razmišljam. A nič zato, saj se zavedam, da po vsakem dežju posije sonce. 

Kaj pa so moje zaobljube tebi in literaturi? No, v to se še praktično nisem poglobila. Vem, kaj boš rekla - to je nesmisel. Kar pošteno smo zakorakali v mesec januar 2021, ti pa še nisi naredila zaobljub. Kako nesramno! 

Veš, za vse je potreben čas. Za celjenje ran, za odkrivanje samega sebe, za razmerja, za ljubezen, za pristna prijateljstva. Ampak vem pa, da sem mlada in pripravljena na spremembe, ki prihajajo v moje življenje. Čeprav se včasih tega ne zavedam, ali pa celo to težko sprejmem. 

Vem samo to, da v letu 2021 želim spremeniti svoje mišljenje, svoj pogled na svet. Si vzeti več časa zase, se ne obremenjevati s tem, kaj si drugi ljudje mislijo o meni. Tudi, če bo kdaj padla kakšna slaba ocena, se s tem ne smem obremenjevati. Važno je znanje, ki ga od tega izvlečeš, ne pa ocena.  

Vseh ljudi ne morem zadovoljiti. Vsi imajo kakšno mnenje o meni. Pa naj bo dobro ali slabo. To leto se moram zavedati samo to: Nikoli ne bom popolna. Da moje življenje ni popolno. Da noben človek na svetu ni popoln. In prav je tako. Tako je svet dovolj raznolik, dovolj magičen. Važno je le, da sem tukaj, da obstajam, da živim. 

Veš Tamara, povem ti samo to - živi in ne glej nazaj! Vse se bo uredilo. Potreben je samo čas. 

Lep pozdrav. 

Tamara iz prihodnosti 


Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje