Matthew Perry: Igralec, ki nas je naučil moči vztrajnosti

 Matthew Perry: Igralec, ki nas je naučil moči vztrajnosti

         

Sanjuan, W. (2023). Portret Matthew Perryja [Slika]. Pridobljeno 29, oktobra 2023 na tej povezavi

          Hejla! Zjutraj me je pretresla novica, ki me je spodbudila k pisanju te objave. Skupaj smo se smejali, jokali in občudovali igralca, ki je v seriji "Prijatelji" upodobil lik, ki je nosil ime Chandler Bing. Serija je kar kmalu postala nepogrešljiv del naših življenj, tudi med mlajšimi generacijami. Ravno zaradi tega želim danes v tej objavi izraziti hvaležnost in priznanje izjemnemu igralcu, ki nas je dolga leta nasmejal, včasih tudi ganil. To je Matthew Perry.

Igralčeva izkušnja z odvisnostjo

          Matthew Perry se je v svojem življenju srečeval z veliko zahtevnimi preizkušnjami, predvsem z odvisnostjo z alkoholom in drogami. Njegova iskrenost glede teh težav in njegova odločnost, da jih premaga, sta nas navdihnili, ne glede na to, ali smo se sami kdaj spopadali s podobnimi izzivi. Svojo izkušnjo z odvisnostjo je opisal skozi knjigo, ki je bila izdana leta 2022 in nosi naslov "Prijatelji, ljubimci in velika strašna stvar: Spomini" (angl. Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir). Na ta način je javnosti še bolj približal dejstvo, da lahko človek osebnostno zraste in premaga marsikater življenjski izziv, če ima ob sebi ustrezno podporo prijateljev in družine.

Vpliv na osebnostno rast

          Čeprav se osebno nikoli nisem srečala z odvisnostjo, sem v Matthewu Perryju našla navdih. Njegova odločnost in vztrajnost sta dokazali, da so tudi znane osebe samo ljudje, ki se spopadajo s težavami. Da lahko še tako majhno dejanje nekoga, nekomu neizmerno polepša dan in mu omogoči, da za vsaj nekaj trenutkov pozabi na težave, s katerimi se morebiti spopada. Njegova dobra volja, ki jo je izražal v vseh likih, ki jih je upodabljal na televizijskih zaslonih, me je naučila, da moramo biti do vseh ljudi prijazni ter jim kdaj in kdaj nameniti kakšen objem ali nasmešek. Čeprav v letu, ko se je serija "Prijatelji" začela predvajati, še nisem bila rojena, lahko rečem, da sem se po ogledu serije zelo poistovetila z likom, ki ga je Matthew Perry upodobil. Navsezadnje - tudi jaz sem na začetku tiha, ko me pa spoznaš, postanem energična in glasna (včasih tudi preveč).

Flatiron Books (1. november 2022). Naslovnica knjige Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir [Slika]. Pridobljeno 29. oktobra 2023 na tej povezavi


Chandler Bing je odšel, a njegov smeh živi naprej

          Matthew Perry ni bil samo izjemen igralec, ampak tudi človek, ki je na svoji življenjski poti pustil pomembno sporočilo. Naučil nas je, da se lahko smejemo tudi v najtežjih trenutkih in da lahko z vztrajnostjo in podporo bližnjih premagamo vse ovire. Njegova zapuščina bo živela naprej v srcih mnogih, njegova zgodba pa nas bo vedno spominjala na moč človeškega duha. Počivaj v miru, Matthew Perry!

India Times (29. oktober 2023). Matthew Perry v seriji Prijatelji kot Chandler Bing [Slika]. Pridobljeno 29. oktobra 2023 na tej povezavi




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje