Literarna potovanja leta 2023: Svetovi, čustva in nenehna rast

Literarna potovanja leta 2023: Svetovi, čustva in nenehna rast







Heftiba, T. (brez datuma). Brown Wooden Framed Candle Holder on Top of Books [Fotografija]. Unsplash. Pridobljeno s spletnega mesta: Unsplash.

Dragi bralci in bralke,

Ob zaključku tega izjemnega leta, polnega bralnih doživetij, želim z vami deliti globlji vpogled v moje literarne izkušnje v letu 2023. Potopila sem se v 15 čudovitih knjig, od katerih so pet zasluženo zasijale z najvišjo oceno petih zvezdic. Pridružite se mi na tej literarni odisejadi, kjer sem odkrila svetove, prežeta z čustvi, ter neprestano rasla kot bralka.

1. Katera knjiga ali knjige so me najbolj navdušile v letu 2023, in zakaj?

Med raznoliko paleto knjižnih mojstrovin sem izpostavila pet, ki so me najbolj navdušile: "Kradljivka knjig" Markusa Zuska, "Začne se z nama" Colleen Hoover, ter prve tri knjige "Harryja Potterja" J. K. Rowling. Njihov vpliv je izjemen, saj so obudile spomine, odprle oči in me potopile v čarobnost literarnih svetov.

2. Kako so mi knjige oblikovale pogled na svet okoli sebe?

Svetovi teh knjig so oblikovali moj vsakdan tako, da sem se še bolj zavedala sreče, ki jo prinaša dar branja. To je potovanje, ki mi omogoča, da živim tisoč življenj in se poglobim v neskončne možnosti, ki jih knjige ponujajo.

3. Kako sem usklajevala študentsko življenje s strastjo do branja?

Usklajevanje študentskega življenja s strastjo do branja ni bilo vedno lahko, a vztrajanje ob sloganu "Kjer je volja, tam je pot" mi je omogočilo ohranjanje ravnovesja, ne da bi trpel učni uspeh. Branje proti večeru je postalo moje zatočišče, ki mi je pomagalo ohranjati notranjo harmonijo.

4. Kateri žanri knjig so zaznamovali moje leto?

V letu 2023 sem v skozi 12,490 minut (to je približno 8,6 celih dni) prebrala 15 knjig, ki so zaznamovale različne knjižne žanre, kot so romantika, modernistični roman in mladinski romani. Avtor, ki je kraljeval na mojem bralnem prestolu, pa je bila brez dvoma J. K. Rowling.

5. Kakšne pa imam načrte za literarno potovanje v prihajajočem letu 2024?

S seznamom več kot 100 knjig, ki jih želim prebrati v prihodnosti, upam, da bom v naslednjem letu vstopila v še več literarnih svetov. Skupaj z zdravjem, veseljem, srečo, uspehom ter lepimi trenutki z družino in prijatelji se veselim doživetja raznolikih človeških čustev med branjem.

------------------------------------------------------------
Dragi bralci in bralke tega bloga!
 
Ob vstopu v leto 2024 vam želim obilo sreče, zdravja, navdihujočih trenutkov in, seveda, obilje čudovitih knjig. Naj bo novo leto polno novih literarnih odkritij, pogumnih bralskih podvigov in neizmernih radosti, lepih trenutkov z družino in prijatelji ter nepozabnih spominov.

Hvala, ker ste del moje literarne poti. Veselim se novih poglavij, ki jih bomo skupaj napisali v prihajajočem letu.

Srečno in vse najboljše v letu 2024!

Z ljubeznijo do besed,
Tamara Belec







Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje